augustus 16, 2022

jojoclub-afslanken

Jojo Club is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier platforms met de beste modi voor moeilijkheidsgraad en vaardigheidsniveau

Vier platforms met de beste modi voor moeilijkheidsgraad en vaardigheidsniveau

Beste Polygoon,

Mijn naam is Emily, ik ben 22 en ik ben een mislukkeling in platformen.

Ik weet niet of het een kwestie was van opgroeien in een samenleving die jonge meisjes ontmoedigde om videogames te spelen, of alleen mijn motorische vaardigheden in het algemeen, maar het punt is, ik wil een beetje minder freaky zijn op het platform. Er zijn veel geweldige platformgames die ik graag wil spelen, maar het probleem is dat ik vaak vastzit in een hindernis en dat het moeilijk is om jezelf te motiveren als je dezelfde twee minuten 30 keer speelt.

Hoe beheers ik het gebruik van platforms? Ik was het zo beu om een ​​n00b-platformer te zijn dat ik mijn Mario-spel moest opgeven. Ik wil me bij de geweldige kinderen voegen!

Beste Emily,

Het lezen van je bericht zorgde voor onmiddellijke herkenning. Ik weet dat je vreselijk bang bent om vast te zitten in een spel. Competitieve schutters zijn mijn witte walvis – wat ik ook probeer, ik kan me gewoon concentreren op schieten of bewegen, maar niet allebei tegelijk. Ik zie andere mensen spelen, ze lijken motorische vaardigheden te hebben die ik niet heb, en ze vragen zich af: hoe kan ik meedoen aan het feest? Hoe kan ik dit ding verbeteren?

Ik zal beginnen met te zeggen dat ik denk dat “vaardigheid” overdreven is. Ik denk niet dat mensen “git gud” moeten gebruiken om van het spel te genieten. Ik hou net zoveel van verkenning en puzzels oplossen als van vechten en vliegeren, en vaker wel dan niet, zoek ik maatwerk, een welkome moeilijkheidsgraad of leuke oplossingen. Ik maal de runen volledig elden ring Voor over-nivellering om een ​​absoluut krachtige slag te geven. Hij zei dat ik een handeling Herken de spanning die gepaard gaat met een reeks, en aan de andere kant de frustratie van het gevoel dat je herhaaldelijk verhinderd wordt om verder te komen. Je kunt echt niet “nivelleren” in platformgames, waardoor je het gevoel hebt dat je “gud moet” om het überhaupt te spelen.

READ  WhatsApp krijgt betere spraakberichten

Maar ik denk niet dat het zo hoeft te zijn. Of in ieder geval niet de hele tijd. Ik heb een aantal specifieke aanbevelingen voor platforms die variëren van beginnersvriendelijk tot ongelooflijk aanpasbaar – om dat muurgevoel te vermijden. Je probeert een groep te kiezen die de uitdaging met je kan uitbreiden terwijl je je meer op je gemak voelt. Ik ben dol op platformgames en speel ze al mijn hele leven, te beginnen met games als Super Mario Bros. 3 En de Yoshi-eiland Op mijn Game Boy Advance SP. Als het platform goed is, voelt het meer als vliegen. Ik hoop dat deze nieuwe horizonten van vreugde en experiment openen, zonder de frustratie die er vaak aan voorafgaat.

Foto: HAL Lab/Nintendo

De eerste is de nieuwste Kirby-game van het jaar en moet je spelen. in Kirby en het vergeten land, verkent onze favoriete roze puffball een dystopische wereld vol relikwieën terwijl ze ontvoerde Waddle Dees redt. Kirby is de perfecte platformgame – je kunt in veel verschillende formaten spelen (carpi!), maar het drijfvermogen maakt het gemakkelijk om valgerelateerde sterfgevallen te voorkomen. Als je denkt dat een niveau moeilijk is, kun je het altijd samen met een vriend of met een andere vaardigheid spelen. En als je alle basisniveaus van de wereld hebt gewist, zul je een aantal ‘schatmethoden’ tegenkomen, dit zijn vaardigheidstests die zijn ingesteld voor elk van Kirby’s inademingsvermogens – zoals het indrukken van knoppen met een mesworp of het gebruik van orkaankrachten om te schieten van de ene piek naar de andere. Als je vertrouwen hebt in het basisspel, zijn deze extra uitdagingen een geweldige manier om andere vaardigheden te oefenen. Bovendien is Kirby zo schattig als de hel.

Je noemde het opgeven van Mario – en ik heb er zin in. Sommige hiervan zijn zo hard als de hel. GBA’s Mario-spellen hebben altijd meedogenloos gevoeld, en hedendaagse titels hebben platformuitdagingen die net zo krachtig aanvoelen. Daarom hield ik van Super Mario 3D Wereld, is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Wii U, maar geport naar de Nintendo Switch (waar ik het speelde). Terwijl Super Mario Odyssey Het is als een sleutelspel, denk ik Super Mario 3D Wereld Als een onbekende held die veel van de klassieke platformmagie vastlegt, maar met meer doordachte tools.

De levels zitten vol met de bekende capriolen van het paddenstoelenrijk, zoals het navigeren op platforms terwijl kettingknaagdieren je achtervolgen of het vinden van geheime paden langs prachtige stranden. Maar, cruciaal, het heeft een enorme frustratiebreker – als je een bepaald aantal keren een level niet haalt, zal de game je een ontembare tanooki-kaart presenteren die je immuun maakt voor vijanden. Je moet de platformuitdagingen nog steeds zelf oplossen, maar ze zijn beter haalbaar zonder vijanden te ontwijken en ook te bestrijden.

Yoshi's Crafted World - Yoshi springt en laat eieren vallen

Foto: Goed gevoel / Nintendo

Op dezelfde manier, Yoshi’s wereld van ambachten Het legt veel vast van wat klassieke Yoshi-games tot een hit maakte. het is een Technisch gezien Een 3D-game, maar met een 2D-hart. En net als deze andere games van Nintendo, is het spelervriendelijk, met een “Mellow-modus” die oneindige float toevoegt – waardoor spelers meer precisie krijgen bij het bepalen waar Yoshi landt.

Deze laatste aanbeveling lijkt misschien onbegrijpelijk, omdat het alpinisme erg moeilijk is. Maar CelesteAanpasbare hulpmodus Het is ongeëvenaard. Terwijl andere spellen verschillende moeilijkheidsgraden hebben, Celeste Staat u een specifiek detail toe elementen Het is moeilijk, waardoor het makkelijker wordt om vaardigheden te herkennen of eraan te werken.

De platforms vereisen beheersing van een reeks mechanica, en het kan moeilijk zijn om te zeggen welk specifiek onderdeel de grootste uitdaging is. in CelesteJe kunt alles wijzigen, van spelsnelheid tot uithoudingsvermogen (hoe lang je aan de muur blijft) tot het maximale aantal streepjes. Je kunt er ook voor kiezen om ondoordringbaar te zijn of een vervelende les helemaal over te slaan. Als je denkt dat je de vaardigheden hebt verworven om later terug te komen, kun je volledig heroverwegen. Het is een geweldige manier om te voorkomen dat een doodlopende weg wordt doorkruist, terwijl spelers ook voldoende opties hebben om de moeilijkheidsgraad later uit te breiden.

Hoofdpersoon Madeleine bedwingt de harde wind in een screenshot van Celeste

Foto: Matt maakt games

Het feit dat je erbij bent Hades als een recente favoriet)In een ander deel van Dear Polygon) vertelt me ​​​​dat je van een uitdaging houdt, op voorwaarde dat het de mogelijkheid biedt van maatwerk en verhaalvoortgang. Celeste Het kan dat soort progressie maken, als je open staat voor het gebruik van de instellingen.

Meer dan dat, de hele geest van het spel is ongelooflijk bemoedigend. De pauzeschermen en de verhaaldialoog vragen je om door te gaan naar de volgende uitdaging. Soms hou ik van “She Died” elden ring Scherm om mijn komedie en mijn dood te promoten. Maar soms, als ik echt heel moe ben, wil ik alleen maar een spel dat me zegt: “Ik heb dit.” Het is dwaas, maar het is ook zo simpel. Ik hoop dat elk van deze opties dat soort optimisme biedt en het platform binnen handbereik houdt.