mei 21, 2022

jojoclub-afslanken

Jojo Club is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat de chauffeurs zeiden op de Talladega Superspeedway

Wat de chauffeurs zeiden op de Talladega Superspeedway

Dit zeiden de chauffeurs Na het racen van de NASCAR Cup Series op de Talladega Superspeedway

Ross Chastain Winnaar: “Heilige koe. Ik ben altijd degene die vroeg naar de top gaat, en ik maak de fout. Uiteindelijk was het acht jaar weg, ik had zoiets van, ik ga daar niet meer naar boven. Ik heb gedaan het een paar keer vandaag. Ik had zoiets van, ik ga gewoon onderaan rijden. Als het werkt, verlies ik de race niet voor ons, ik laat ze gewoon. … Ik heb geen idee. Blijf omhoog gaan, blijf weggaan.”

Austin Dillon – eindigde 2: “We kwamen daar van de 8e in die laatste ronde, reden gewoon onderaan en lieten mensen van bovenaf neersteken. We hadden daar een goede duw aan het einde. Ik denk dat ik eigenlijk degene was die 1 (Chastain) naar winnen. Ik gaf hem een ​​goed duwtje van Four en liep een beetje weg.”

Kyle Bush – eindigde 3: “Het was de hele dag moeilijk om door te komen. Echt precies daar aan het einde, als er twee rijstroken werden gevormd en ze duwden, was er niet echt genoeg om een ​​derde rijstrook te vormen om enige snelheid te krijgen. Hij zat een beetje vast in de rij , als je wilt, in de paar rijstroken. De eerste, maar over het algemeen, de Camry Interstate-batterij presteerde zo goed als we konden. We gingen naar boven en gingen van de lijn. Elke keer dat we vooruit kwamen, werden we uit de rij geslagen. Dat was frustrerend. Gelukkig hebben we een aantal van die jongens kunnen redden en herstellen. Ze kregen een beetje krap aan het einde en we kregen P3, dus we zullen het nemen en doorgaan. ”

Kyle Larson Als vierde geëindigd: “Ik heb het gevoel dat ik het bijna perfect heb gedaan voor mij, supersnel tot de laatste ronde daar. Ja, ik moet, ik denk dat het gewoon een soort nep is die omhoog gaat en dan weer naar beneden gaat. Ik had dat rennen. Ross heeft me geholpen met dat rennen. Het maakte me dit soort voedt me om naar buiten te gaan. Misschien een beetje onervaren. Maar echt trots op mijn team. We hebben geweldig werk geleverd door alle lange races te doen. De auto was geweldig. Ik voelde me alsof we mensen geweldig konden pushen. Ik had het gevoel dat we goed betaald konden worden. Ja, zoals ik al zei, ik ben echt trots op ze.”

Martin Truex Jr. vijfde finish: “Aan het einde voelde ik me daar een beetje in. Jongens maakten gewoon bonsaibewegingen, van overal, maar we zijn erin geslaagd om de Camry daar behoorlijk goed in de Bass Pro-winkel te krijgen. We liepen de hele dag voorop. We zijn gewoon in de minderheid We waren in de minderheid. Je kunt naar daar klimmen en 10 Chevrolets besturen en je bent de enige Toyota, je kunt niets doen. Je zit vast. Je moet gewoon in de rij rijden. Het was vanaf dit punt een zware dag gezien, maar over het algemeen was het een goede dag. Beste vijven in beide fasen, ik denk dat we twee zware weken hebben gehad, dus dat hadden we nodig, maar je wilt altijd winnen.”

Eric Jones – Eindigde 6: “Ik bedoel, alleen de laatste ronde, toch? Het is typisch hier. Ze was hier zo vaak dichtbij, in deze race en de herfstrace. De USAF Chevy had een goede snelheid en het voelde goed om vooraan te zitten. Komt eraan de laatste ronde waren we 1 file. Ik voelde me er goed bij. Ze verdubbelden een beetje achter ons. Deze bovenste rijstrook kreeg wat vaart. Terugkijkend had ik gewild dat ik onderaan was gebleven en me had laten duwen. Niet gedaan. ik realiseer me niet dat ze zo snel kwamen. Maar probeer te verdedigen. Ongeveer een 5 (Larson) ben je hier echt ver voor. Verdedigen op Type 5 geeft duidelijk de deur naar 1. Het is wat het is. Je probeert gewoon te winnen de race. Je kunt gewoon zien hoeveel er gebeurt vanaf de stoel. Je probeert de best mogelijke beslissing te nemen in de laatste 1500 voet. “

READ  Coach Pete Carroll zegt dat hij de Seattle Seahawks niet voor de start van het seizoen 2022 in QB ziet handelen

Michael McDowell 8 klaar: “Helaas was het geen geweldige dag voor ons, maar we hebben het gered door goed te eindigen. We hadden echt moeite om vandaag om te gaan, wat je niet aan Talladega zou denken. Ik dacht met nog drie mensen te gaan dat er iets zou gebeuren, dus ik veranderde mijn positie en reed een race en kon daar in de laatste ronde inlopen. Heel moeilijk om er vandaag doorheen te komen. Het was moeilijk om bewegingen te maken van 6e of 7e aan de leiding. Op de voorste rij zat iedereen een beetje vol. Het is hier gewoon een andere stijl van racen dan in Daytona met deze volgende generatie auto. Ik heb veel te studeren en terug te komen en te leren en erachter te komen hoe om deze bewegingen te doen. Ik ben trots op iedereen. Om hier weg te komen met een top 10 is een geweldige dag. Ik wou dat we het konden. Om het te krijgen, maar we waren er uiteindelijk niet.”

Kevin Harvick Tiende geëindigd: “We hadden een goede Ford Mustang. We waren een beetje laat bij de laatste hole-reeks en misten een baanpositie. Ik zou gewoon halverwege opstaan ​​en terugvallen, en dan opstaan ​​en weer vallen. Dat was gewoon een beetje hoe de dag voor ons verliep en we kwamen tot het einde.”

Ryan Blaney – Einde 11: “Je kunt hier niemand meer inhalen. Het is moeilijk om overal heen te gaan, maar het is nu hetzelfde op de snelwegen. Je kunt niet echt een derde rijstrook maken. Ik weet niet wat daar het probleem mee is. Ik dacht dat we een goede kans om te gaan, maar we hadden een probleem toen iemand het daar aan drie kanten klemde en we schuifelden naar het einde toe en we konden het daar niet terugkrijgen.”

Justin Haley – Eindigde 12: “Het was een goede dag in de #31 Camaro ZL1 die de filtergoot beschermde. We bleven schoon, uiteindelijk niet uitgeput. Ik ben trots op iedereen bij Kaulig Racing omdat ze zo hard hebben gewerkt en ons hebben geholpen om voorop te blijven lopen en een kans te hebben om te strijden om de overwinning.”

Eric Almerola – Afgewerkt: 13“We probeerden in de eerste etappe op veilig te spelen en bleven de hele dag uit de problemen. We schoten wat puin door de neus van Smithfield/IHOP Ford vroeg in de race en moesten graven om dat te repareren. We hadden allemaal een goede balans dag voor het grootste deel. Daar aan het einde kwamen we niet in de run die we nodig hadden om naar voren te drukken. We hebben Talladega heel achtergelaten, dus er is iets positiefs om mee te nemen vandaag.”

READ  2022 Masters Leaderboard: live verslaggeving, Tiger Woods-score, golfresultaten vandaag in ronde 2 op de Augusta National

Ricky Stenhouse Jr. – Eindigde op 30: “Ik dacht dat het eigenlijk best soepel verliep. Ik heb niet eens gezien wat er is gebeurd, dus ik heb geen idee wat er echt is gebeurd. Een reboot zou niet denken dat je problemen zou hebben, maar iemand leek niet door te dringen de juiste plaats denk ik. Nogmaals, ik heb hem niet gezien, dus ik weet het niet. Ik dacht dat het vrij rustig was, echt, de hele race. Gewoon een soort twee-aan-twee. We konden niet echt gaan op baan drie.”

Daniel Suárez – Afgewerkt: 31 “Onze Camaro was snel. Ik was erg blij met de manier waarop de auto ging. Ik was niet zo goed in het verkeer. Ik had het gevoel dat we een paar aanpassingen moesten doen. We hebben een wijziging aangebracht en de auto was aan het einde van de race veel beter. We hebben alleen een kleine baanpositie nodig. Het voelde alsof we gewoon ongeduldig werden, gewoon probeerden te wachten tot het juiste moment om agressief te zijn en de juiste positie te krijgen. Ik weet niet eens wat er is gebeurd. Ik zag net het nummer 22 (Joey Logano) zijwaarts, verpletterend, in de bovenbaan. Helaas zaten we in een slechte situatie.”

Joey Logano – 32e geëindigd: “Ik voelde veel dingen die niet goed voelden, ik zal je veel vertellen. De auto kreeg daar een goede knal. We werden heen en weer geduwd en ik was degene die naar rechts werd bewogen en raakte de muur en terug voor het veld. Dat is een supersprint. … Ja, het gaat weer gebeuren. Het gebeurt constant elke week en elke keer komen we supersnel binnen en het gaat hier over een tijdje weer gebeuren. Hopelijk blijft iedereen in orde.”

Ty Dillon 33 geëindigd: “Ja, dat was zwaar. Ik had het gevoel dat ik naar de 5e versnelling was geschakeld om in volle versnelling te komen en toen zag ik ineens nummer 22 en kon ik nergens heen. Alleen een toeschouwer. Toen ik eenmaal aan etappe 2 begon, voelde alsof de energie niet hetzelfde was, en ik was om wat voor reden dan ook gemorst met veel ronden die je niet hebt gemaakt. Elk jaar komen we terug. Je moet de race afmaken om een ​​kans te hebben. Dus we krijgen vast in het opstellen en gekke dingen doen met veel ronden. Ik sta versteld van onze jongens bij Black Rifle Coffee en onze jongens bij Petty GMS. Onze Camaro was snel en snel en we konden het niet uit de top 15 houden en het deed een aantal dingen die ik hier op deze snelwegen met succes heb gedaan. Je probeert slim te zijn en je blijft uit de problemen en je loopt de race. Het is een schaakwedstrijd en je moet je hersens hierbij een beetje gebruiken. De races zijn voor het proberen en sommige mensen realiseren het zich gewoon niet elke keer dat we terugkomen.”

Harrison Burton – Afgewerkt: 34 “Helaas waren we daar slechts een slachtoffer. Ik probeerde de hele race slim te zijn en redde voor het eerst in mijn supersprintcarrière uit het peloton, maar ik vond nog steeds een manier om uit elkaar te vallen. Dit is frustrerend omdat ik altijd al wilde probeer en leer te verbeteren, maar ik weet niet wat ik anders had kunnen doen. daar”.

READ  March Madness: North Carolina schopt Baylor van het bovenste zaad in de Ote

Daniel Hemrick – Afgewerkt: 36 “We waren daar aan het schuifelen, duwen en agressiever worden. Dit had niets te maken met het feit dat we in een crash terechtkwamen. We reden gewoon in de onderdoorgang. We flirtten de hele tijd met de temperaturen. Ik kon mijn neus erin steken en net genoeg uit om het af te koelen. Het werd absoluut 10 tot 15 graden heter dan in alle races. verandering in de toon van de motor. We verloren geen vermogen, dus ik nam aan dat ik mijn auto gewoon in schone lucht zou dragen. Zodra ik het idee had dat ik een cilinder verloor en de motor ontplofte, had ik geen tijd meer om mijn handen uit de mouwen steken Om zo snel te vertragen liep nummer 3 (Austin Dillon) me naar binnen en ik probeerde hem vanaf daar te vangen. Ik haat het voor iedereen die hierin verstrikt is geraakt. Er waren een paar grote hits die klonken als ‘voelde alsof het toch zo was.’

Chase Briscoe – Afgewerkt: 37 “Net tegen het einde van de etappe en we probeerden etappepunten te krijgen, want aan het einde van deze deal weet je nooit wat er kan gebeuren. Dat is niet de mentaliteit die ik normaal zou kiezen. Ik probeer meestal gewoon rond te lopen en te wachten tot de einde. Het lijkt alsof we ons altijd hopeloos voelen aan het einde van de etappes. Ik had het gevoel dat als ik de bodem zou halen, ik misschien 8e of 9e zou worden als ik geluk heb. Terugkijkend was dit duidelijk niet de juiste beslissing De 16e, ik weet niet wat er met hem is gebeurd. Ik weet dat ik in de rug van iemand ben gestapt, toen 16 zag ik hem op het platform en hij landde min of meer op mijn schoot toen ik terugkwam over het circuit. Het was een harde klap maar ik voel me een stuk beter dan ik dacht dat ik zou gaan toen ik de klap zag aankomen. Het gaat goed. Het is jammer dat je nu een soort enorm gat hebt in termen van de punten. Ik denk dat we gaan volgende week naar Dover en kijken of we een beter resultaat kunnen behalen.”

Chris Bucher – Afgewerkt: 38 “Ik denk dat dit Speedway is. We renden daar aan het einde van de hoofdset en we hadden het gevoel dat we tijd hadden om te reageren. Ik zag een auto het platform raken en ik weet niet zeker wat er precies is gebeurd. De laatste keer dat ik het zag het was recht en ik verwachtte niets. Ik weet niet echt wat er gebeurde toen we langsliepen. “Iemand werd geknipt en ik denk dat we hard geraakt zijn. Ik ben blij hem hier te zien lopen. Ik ben niet eens zeker van de andere auto. Het is een probleem om vroeg uit te stappen voor zoiets onhandigs als dat.”